Twee professionals met verduurzamen als missie, techniek als achtergrond en volledige ontzorging als oplossing.

Even voorstellen

Wij zijn Juriaan en Wietse en wij hebben elkaar in 2013 leren kennen tijdens onze studies in Delft (wiskunde en natuurkunde respectievelijk). Na beide op de Zuidas te hebben gewerkt hadden wij weer zin om iets tastbaars te gaan doen. Door onze achtergrond hebben we beide interesse in de energietransitie en daarom zijn we ons bedrijf gestart. Om ervaring en kennis op te doen hebben we stage gelopen bij een ingenieursbureau. Hier hebben we onderzocht hoe we vastgoed zo snel mogelijk efficiënter met energie om kunnen laten gaan. Uit dit onderzoek blijkt dat we met slimme verlichting grote impact kunnen maken. Daarom richten wij ons op het vervangen van alle niet-LED lampen in Nederland. Wij willen vastgoedeigenaren volledig ontzorgen in het verduurzamen van hun vastgoed. Daarom hebben wij LED4Business.nl opgezet.

Juriaan

Na een studie technische wiskunde in Delft en professionele ervaring op te hebben gedaan als consultant bij een Big Four was ik opzoek naar iets tastbaars. In het dagelijks leven hang ik het liefst met één hand aan de telefoon en heb ik in de andere hand een schroevendraaier. Ik ben pragmatisch ingesteld en wil het probleem aanvliegen door het ook echt op te lossen.


Omdat ik een aantal jaar heb rondgelopen op verschillende kantoren kwam de conclusie van ons onderzoek ook niet onverwacht. We hebben het probleem – inefficiënte verlichting die te lang aanstaan - zelf ervaren. Ik ben van mening dat hét probleem van onze generatie kunnen tegengaan met verduurzamen. Daarom wil ik op een pragmatische manier het zakelijkvastgoed in Nederland duurzaam maken.


Wietse

Als natuurkundige (Technische Natuurkunde, TU Delft) heb ik me de laatste jaren als data consultant bezig gehouden met het helpen van klanten en het ontwikkelen van software bij een SAAS bedrijf in de zorg. Hier heb ik veel geleerd maar mijn passie ligt toch bij de energietransitie.

Om de energietransitie te versnellen is de eerste stap om zuiniger met energie om te gaan. Toen wij er achter kwamen dat er nog zo veel niet-LED lampen in Nederland dagelijks meer warmte dan licht uitzenden hebben wij besloten dit op te gaan lossen. LED is een volwassen technologie en is vaak binnen een maand of twee terug te verdienen. Daarom help ik vastgoedeigenaren graag om deze verduurzamingsslag te slaan.