LED-verlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingstechnologieën. Hier zijn slechts enkele redenen waarom LED-verlichting beter is dan conventionele verlichting:

Kleur

Op de middelbare school is ons geleerd dat licht elektromagnetische straling is, maar dit is onzin. Licht is emotie. Kleur, of licht temperatuur, bepaalt in grote mate de 'feel' van een ruimte. Door slim gebruik te maken van kleur kunt u uw praktijk een steriele uitstraling geven of juist de koffiehoek extra gezellig maken. Het kiezen van de juiste kleur verlichting is belangrijk voor het werkklimaat. Wij ondersteunen u in het maken van de juiste keuze.

UGR-waarde

UGR, of Unified Glare Rating, is een maat voor de waargenomen helderheid en het ongemak veroorzaakt door een lichtbron. Het is belangrijk om rekening te houden met UGR bij het selecteren van verlichting voor een ruimte, omdat hoge UGR-waarden ongemak en zelfs visuele vermoeidheid kunnen veroorzaken voor mensen in de ruimte.

Er zijn een paar factoren die UGR kunnen beïnvloeden, waaronder de helderheid van de lichtbron, de grootte en vorm van de armatuur en de hoek waaronder het licht wordt gericht. Om UGR te berekenen, wordt de luminantie van elk punt in een ruimte gemeten en vervolgens worden de waarden gewogen op basis van de mate waarin ze bijdragen aan verblinding. De resulterende waarde is de UGR van de verlichting in de ruimte.

CRI

CRI, of Color Rendering Index, is een maat voor hoe nauwkeurig een lichtbron de kleuren van objecten reproduceert in vergelijking met een referentielichtbron. Het is belangrijk om rekening te houden met CRI bij het selecteren van verlichting, omdat dit van invloed is op hoe objecten onder het licht verschijnen.

Er zijn verschillende factoren die de CRI kunnen beïnvloeden, waaronder het type lichtbron en de kleurtemperatuur. Gloeilampen en sommige soorten LED-lampen hebben meestal hoge CRI-waarden, terwijl tl-lampen en sommige soorten LED-lampen vaak lagere CRI-waarden hebben.

Dimmers

Energiebesparing: Dimmende verlichting kan het energieverbruik tot 20% verminderen.

Verbeterd visueel comfort: Dimmende lichten kunnen vermoeide ogen en vermoeidheid verminderen doordat u de lichtniveaus kunt aanpassen aan uw behoeften.

Verbeterde sfeer: Dimmende lichten kunnen een aangenamere en comfortabelere sfeer creëren, omdat u de lichtniveaus kunt aanpassen aan de stemming en activiteit in een ruimte.

Langere levensduur: dimmen van lampen kan de levensduur van lampen verlengen door de hoeveelheid stroom die ze gebruiken te verminderen.

Soorten LED

Een ander voordeel van LED lampen is dat ze in alle vormen en maten beschikbaar zijn, hieronder zie je voorbeelden van populaire verlichtingsoplossingen.

Opbouw LED

Voor een modernere uitstraling is opbouw led ook mogelijk. Hiermee kunnen ook specifieke gebieden in de ruimte extra worden verlicht.

Led panelen

In veel gevallen zijn de oude TL armaturen gewoon te vervangen door LED panelen met een kleine aanpassing. Deze zijn vergrijgbaar in vele maten waardoor er altijd een oplossing gevonden kan worden.

Inbouw spotjes

Voorheen werd voor inbouw spotjes halogeen gebruikt dit is snel en makkelijk te vervangen door een led variant.


Hangende verlichting

Door te kiezen voor hangende armaturen kunt specifieke gebieden zoals zitplaatsten of bureaus extra verlichten. Daarbij geeft u het een strakke uitstraling.