LED-verlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingstechnologieën. Hier zijn slechts enkele redenen waarom LED-verlichting beter is dan conventionele verlichting:

Energie-efficiëntie

LED-lampen zijn veel energiezuiniger dan traditionele gloeilampen en TL-buizen. Ze gebruiken ongeveer 75% minder energie, wat uw energierekening en ecologische voetafdruk aanzienlijk kan verminderen.

Subsidie

Naast de kostenbesparing en milieuvoordelen van LED-verlichting, zijn er ook subsidies van de overheid voor wie overstapt. Deze subsidies kunnen de initiële kosten van het upgraden naar LED-verlichting verlagen met 11%, waardoor het voor u betaalbaarder wordt om over te stappen.


Langere levensduur

LED-lampen hebben een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen en gaan tot wel 50.000 uur of langer mee. Dit betekent dat u uw lampen minder vaak hoeft te vervangen, wat u geld kan besparen en afval kan verminderen.

Duurzaamheid

LED-lampen zijn veel duurzamer dan traditionele lampen, omdat ze niet zijn gemaakt van kwetsbare materialen zoals glas of gloeidraad. Dit betekent dat ze minder snel kapot gaan of defect raken, waardoor ze een betrouwbaardere verlichtingsoptie zijn.

Lichtkwaliteit

LED-lampen geven een natuurlijker licht van hogere kwaliteit dan traditionele gloeilampen,. Dit kan de zichtbaarheid verbeteren en vermoeide ogen verminderen. Ze zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en helderheidsniveaus, zodat u de verlichting in uw huis of kantoor kunt aanpassen.

Veiligheid

LED-lampen produceren niet zoveel warmte als traditionele lampen waardoor ze veiliger te gebruiken en aan te raken zijn. Ze zijn ook veiliger voor het milieu, omdat ze geen schadelijke chemicaliën zoals kwik bevatten.

Verplichting

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland energielabel C hebben. Uit onze ervaring blijkt dat het vervangen van je verlichting door LED verlichting in bijna alle gevallen leidt tot het label C.